UA-47658925-2
top of page

Rørinspeksjon

En svært informativ måte å finne ut av hva som er problemet på rørstrekket, er å bruke et spesialkamera i rørinspeksjonen. Med denne teknologien får vi full oversikt over rørenes indre liv! Vi hjelper kunder med rørinspeksjon i Askøy, Bergen,Os, Sotra & Øygarden, Nordhordaland, Osterøy og alt i mellom samt litt lengre borte.

Våre priser er svært gunstig i forhold til konkurentene, Avløps-Vakten AS har også Døgnvakt tjeneste!

Hva er rørinspeksjon med kamera?

Rørinspeksjon er innvendig kontroll av vann- og avløpsledninger, der vi bruker spesial laget robuste og vanntette kamera for å filme innsiden av rørene. På denne måten kan vi levere skriflig rapport med bilder og video opptak som er forsikrings godkjent. AvløpsVakten er medlem av Rørinspeksjon Norge  RIN-Norge

Når kan du trenge rørinspeksjon med kamera?

Rørinspeksjon er nok ikke det første vi gjør, om du har trøbbel med rørene. Derimot er det absolutt et lurt valg om du har gjentatte problemer på et rørstrekk. Hvis du for stadig må stake opp det samme tette røret, til tross for at du er flink og tar forhåndsregler. Er det nok på tide å ta en skikkelig kontroll av røret på innsiden. En annen anledning til å benytte kamera i en rørinspeksjon, kan være når det oppstår et akutte problemer som det ikke er mulig å finne årsaken til. Da kan en rørinspeksjon av rørene være svært gunstig. En rørinspeksjon av kan også være et nyttig hjelpemiddel før kjøp eller salg av eiendom, hvor tilstanden på røranlegget  er ukjent.

Hvilken type kamera kan vi bruke til rørinspeksjon?

Rørinspeksjons kamera er spesialkonstruerte for å filme inne i rør. De er spesial konstruert for dette formålet og er utviklet for å være vanntette og de tåler en støyt. Det finnes kamera i forskjellige dimensjoner, ettersom hvilke rype rør som skal undersøkes. Skal man kjøre det fra sluk, kan vi bruke det minste på 16 mm opp til 200mm. Det mest brukte kameraet er på 60 mm, og dette er det vi bruker i vanlige boliger hvor rørdimensjonene 110 og 125 mm de vanligste.

Kameraet sender digitale signaler til en hoved enhet, hvor vi lagrer oppdraget på en hardrive og utvikler rapporten. Bildene og Video opptakene kan du enkelt se på din egen data som dere får oversendt sammen med en skriftlig rapport. På denne måten får dere dokumentert alle anmerkninger i rørstrekket slik som svakheter, skader, slitasje og feilkonstruksjoner. 

Om dere skal selge eiendomen, er det en stor fordel å kunne dokumentere tilstanden til røropplegget. Da kan dere unngå klager i etterkant, og være helt trygg på at alt er opplyst ved et salg.

Hvor lang tid vil vi bruke på rørinspeksjon?

Hvis vi planlegger godt, kan vi få utført en grundig rørinspeksjon på et par timer eller mindre. Hvis det også er store blokkeringer eller gamle og skitne rør trenger vi å høytrykkspyle det aktuelle området først. Dette er fordi kameraet må ha 

fri passasje, og få tilgang til å se alle overflater på en best mulig måte.

Hvilke feil avdekker en rørinspeksjon?

På en avløpsledning kan vi enkelt oppdage gjenstander som har kommet inn i avløpet. Vi ser også om det har kommet avleiringer som tetter igjen rørledningen. Videre kan vi oppdage bruddskader, ujevnheter i rørveggene, motfall, og svanker med vannfylling. Dette er en type feil kan oppstå etter lang tid, eller helt plutselig uten noen åpenbar grunn. Alle rør er utsatt for slitasje og ytre påvirkning som resten av delene i et bygg.

Gjenomføring av Rørinspeksjon

Når vi utfører en rørinspeksjon med tilhørende spyling, bruker vi vår spesialutstyrte spylebil som har lang rekkevidde.        Med denne bilen får vi enkelt tilgang til de aktuelle rørene, uansett om du har et hus, en leilighet eller et industribygg.

bottom of page