UA-47658925-2
top of page

Vedlikeholdsspyling​

Det gleder oss at du velger å lese litt om vedlikeholdsspyling! Dette betyr sikkert at du er en person som forstår at det lønner seg å være føre var. Det vanlige er at de som klikker seg inn på sidene våre om høytrykksspyling gjør dette fordi det er skikkelig krise. Da er nok ikke vedlikehold første prioritet, nettopp fordi røret er jo allerede tett!

Derfor anbefaler vi at du leser litt om vedlikeholdsspyling, spesielt hvis du har opplevd at rørene dine blir tette gjentatte ganger.

Hvorfor får du egentlig tette rør?

De aller fleste blokkeringer og problemer med tette rør som oppstår akutt, kommer som følge av alder og manglende eller dårlig vedlikehold. Avløpsrøret ditt kan faktisk bli tett av helt vanlig bruk over lang tid, det som blir skyllt ut i vasken og dusjen inneholder både fett, såpe, hår og matrester. Sakte og sikkert, vil noen av disse stoffene feste seg som avleiringer på innsiden av avløpsrørene, noe som gjør at rørene blir trangere og trangere innvendig. Til slutt skal det ikke mye til før det blir helt tett, og da er det plutselig tett for avløpsvannet som fører til tilbakeslag i sluker, vasker og lignende. Slike situasjoner kan gi store skader på interiør og bolig, samt at det kan koste mye tid, penger og energi å utbedre.

Vi i AvløpsVakten får ofte fortvilede henvendelser om tette rør og vi stiller opp og utfører krisespyling. Vi kommer selvsagt så raskt vi kan normalt innen 1 time, for å spyle vekk en propp som har bygget seg opp over tid. AvløpsVakten er så klart glad for at vi kan hjelpe til med dette – men vi anbefaler helst å gjøre vedlikeholdsspyling, om vi kunne velge. Dette sparer du som kunde på økonomisk, slipper frustrasjon ved opplevelsen av hva gjør vi nå. Svært ofte skjer disse oppdragene på kveld eller helg så kostnadene kan bli svært høye. . Jevnlig vedlikeholdsspyling kan  være en liten pris å betale, i forhold til beløpene som kan oppstå ved skader fra akutt tette rør eller tett avløp. Vedlikehold er vinn-vinn, for både deg, oss og miljøet!

Hva innebærer en vedlikeholdsspyling?

Navnet sier jo mye – vi vedlikeholder ved å rengjøre/vaske rørene ved grundig innvendig spyling. Dette utføres  med vårt profesjonelle høytrykkspyle-utstyr.

Jobben kan starte med at vi først spyler fra sluk på bad og avløpet der, videre går vi inn på kjøkkenavløpet. Her følges dette videre via stammer, stakeluker, kummer og bunnledningen helt ut til det kommunale avløpet.

Hele denne prosessen skjer ved at AvløpsVakten på en mest mulig miljøvennlig måte, altså helt uten kjemikalier. Bruker kun rent vann under høyt trykk når vi jobber. Spesialutstyret for høytrykksspyling gjør at kjemikaler blir unødvendige. Spesielt gjenstridige avleiringer fjernes enkelt med varmt vann. Rørene blir skånsomt, men effektivt rengjort for alle avleiringer, på kort tid.

Fordeler med vedlikeholdsspyling

Som alt annet vedlikehold, vil vedlikeholdsspyling forlenge levetiden på rørene betraktelig. Det vil bli mindre behov for akutt hjelp av rørlegger eller Døgnvakt staketjenester, og kan sove godt om natten når du vet at potensialet for vannskader fra avløpet er minimert.

Etter å ha fått utført en vedlikeholdsspyling, vil rørene være like rene som den dagen de ble installert. Det vil si totalt frie for smuss og fettavleiringer, og null tilløp til lukt. For et rimelig tillegg kan vi dokumentere arbeidet med før/etter opptak av rørstrekket.                     

Trenger rørene dine vedlikeholdsspyling?

Det kan det være litt vanskelig å gi et generelt svar på, men det finnes en del faresignaler du bør være oppmerksom på. Begynnende tette rør kan nemlig avsløres i hoved sak på to forskjellige måter.              

  • Lyd: Avløpet klukker og bråker når det renner vann gjennom det. Da er det noe som sperrer avløper delvis, og dette slipper  kun vannet gjennom i «porsjoner» slik at det lager lyd ved å suge luft der det kan.

  • Lukt: Dårlig lukt fra sluket vitner om at noe ikke har blitt med vannet videre ut i rørstrekket. Det kan da bli liggende og råtne i et bend, eller det kan ha festet seg i en avleiring. Her er det da gro bunn for mugg og bakterier, noe som kan gjøre lukten enda verre med tiden og faktisk også føre til at proppen blir så stor at avløpet går helt tett over tid.

Hvis ett eller begge disse faresignalene er til stede, er det virkelig på tide å få gjort noe med avløpet! Da er det bare å ringe AvløpsVakten, vi åpner dine tette rør raskt og skånsomt.

bottom of page